Prajitura cu crema de visine

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca energic cu o jumatate de cana de zahar si se

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • o jumatate de cana de zahar
  • 3 lingurite de cacao
  • 6 linguri de faina
  • coaja de la o lamaie
  • Pentru crema:
  • o jumatate de cana de zahar
  • o cana si jumatate de lapte
  • un iaurt gras cu zmeura
  • 100 g unt
  • un borcan de compot de visine
  • 2 linguri de faina

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca energic cu o jumatate de cana de zahar si se inglobeaza in spuma de albusuri. Se adauga cacaua, faina in ploaie si coaja de lamaie. Se amesteca bine si se rastoarna o jumatate din aluat intr-o tava dreptunghiulara, unsa cu putin unt. Se lasa la cuptor aproximativ 20 de minute. Se repeta aceasta operatiune pentru aluatul ramas, obtinandu-se doua foi de prajitura. Se pune laptele la fiert intr-un vas impreuna cu o jumatate de cana de zahar. Se pune faina treptat, avand grija sa nu se formeze cocoloase. Se adauga sucul de la compotul de visine si se mai lasa pe foc, pana se ingroasa. Untul se freaca spuma cu iaurt, adaugandu-se si visinele din compot. Acest amestec se incorporeaza in crema racita.

Crema de visine se asaza intre cele doua foi. Se pudreaza prajitura cu zahar si se taie in patrate.
Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Prajitura caise

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Crispy din muschiulet de pui

Acest fel de mancare este preferatul copiilor, ar manca zilnic asa ceva! I-am rasfatat cu o portie zdravana de crispy si sos...

Crispy din muschiulet de pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca