Prajitura cu crema de visine si ciocolata

Prajitura cu crema de visine si ciocolata este o reteta de prajitura deosebita, perfecta pentru o gustare dulce sau pentru mesele festive.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri faina amestecata cu un pliculet de praf de copt.
  • 2 linguri cacao
  •  
  • Crema:
  • 1 borcan mare de visine din compot sau 2 borcane de 400 ml
  • 2 budinci de vanilie
  • 10 linguri de zahar (eu nu pun asa de mult ca mie imi place mai acrisoara)
  • 250 g margarina/unt
  •  
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 150 g margarina

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul . Se bate compozitia si se adauga galbenusurile amestecate in prealabil cu uleiul. La final se adauga incet faina. 2/3 din aluat se toarna in tava tapetata iar la 1/3 din blat se adauga 2 linguri de cacao si se toarna in fasii peste blat. Se da la cuptor la foc mediu spre mic pana se coace complet si trece de testul scobitorii.

Crema:

Din 500 ml sirop din compot (daca nu aveti puteti completa cu apa pana la cantitatea necesara, eu data asta am folosit 300 ml sirop si 200 ml apa) + 10 linguri zahar si 2 budinci se face o budinca tare. Se raceste. Se freaca 250 margarina sau unt si se adauga treptat budinca. Crema se intinde peste blat. Peste crema se aseaza visinele si se apasa usor sa intre in crema.

Glazura:

Se topesc ingredientele pe baia de aburi si se toarna peste prajitura.

Prajitura se lasa la rece cateva ore. Eu am avut invitati si am taiat-o un picut mai repede si s-a vazut la glazura, un pic s-a spart. Cand e complet rece nu mai sunt probleme de genul asta. Prajitura a fost foarte apreciata, s-a mancat aproape in intregime intr-o singura zi. Sper sa va placa!

Reteta de prajitura cu crema de visine si ciocolata a fost propusa de Samara pe forum culinar.


Prajitura cu crema de visine si ciocolata se serveste dupa ce s-a intarit glazura.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele cu spanac

Chiftele cu spanac
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca