Prajitura cu Dovleac si Ciocolata

A venit vremea friguroasă, așa că m-am gândit să combin gustul meu preferat cu ceva de sezon: o prăjitură delicioasă cu blat de ciocolată și cu dovleac.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat de ciocolata:
  • 110 g faina
  • 40 g cacao
  • 30 g unt moale
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • sare
  • 100 ml lapte cald
  • Strat de dovleac:
  • 500 g dovleac placintar
  • scortisoara macinata
  • 100 g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 2 linguri praf de budinca de vanilie

Mod de preparare

Blat - Preincălziti cuptorul la 180 de grade; - Amestecați într-un bol următoarele ingrediente uscate: făina, cacao, praful de copt, sarea; - Se bat ouăle spumă impreună cu o lingură de zahăr; - Separat, mixați restul de zahăr cu untul moale, pană devine cremos; - Adăugati ouăle peste compoziția de unt și mixați bine; - Adăugati jumătate din compoziția uscată făcută anterior (făina, cacao, sare, praf de copt) și mixați pană la omogenizare; - Apoi adăugati jumătate din lapte și mixați din nou; - Repetați procedura: adăugati cealaltă jumătate de făină + cealaltă jumătate de cantitate de lapte și mixați bine; - Dați la cuptor blatul simplu pentru 15 – 20 de minute, într-o tavă cu pereții detașabili tapetată cu hârtie de copt; Stratul de dovleac - Spălați dovleacul, curățați-l și dați pe răzătoarea mică; - Puneți-l pe foc mic într-o cratiță, împreună cu zahărul; - Amestecați, lăsând să se gătească pentru câteva minute, cât să se pătrundă; aproximativ 15-20 de minute; - Adăugați scorțișoara și coaja de lămâie, iar la sfârșit adăugați cele 2 linguri de praf de budincă și lăsați la răcit; - Adăugați peste blatul scos din cuptor și răcit puțin, apoi reintroduceți la copt, la foc mic, pentru aproximativ 30 de minute;

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Dovleac copt asezonat cu seminte de susan

De sezon;) Și tare bunnn, eu l-am ocolit mulți ani, dar anul ăsta am redescoperit dovleacul ;) O bunatate, dulce sau...

Dovleac copt asezonat cu seminte de susan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca