Prajitura cu dulceata de prune

Prajitura cu dulceata de prune este simpla si delicioasa. Pentru a face aceasta prajitura va trebuie gem de prune, faina, oua, zahar.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pt foaie:
  • 2 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de ulei
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • coaja de lamaie
  • zahar vanilat
  • faina cat cuprinde
  • Gem de prune

Mod de preparare

Prajitura cu dulceata de prune este simpla si delicioasa. Pentru a face aceasta prajitura se pun cele 2 oua, uleiul, zaharul, praful de copt, esenta de rom, coaja de lamaie si se amesteca(cu mixerul), apoi se adauga faina pana se obtine un aluat tare. Acesta se imparte in doua parti. Se unge cu unt sau cu ulei tava si se tapeteaza bine cu faina. Punem aluatul in tava apoi adaugam gemul de prune(se poate pune orice fel de gem) iar apoi punem si cealalata foaie. Se inteapa cu furculita in mai multe locuri si se unge pe deasupra cu ou. Se coace timp de 35-40min la foc mediu.


Prajitura cu dulceata de prune se serveste alaturi de o ceasca de ceai sau lapte.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pui manastiresc

Am reteta la favorite de la Gaby_d si de cate ori parcurgeam retetele ma gandeam ca urmatorul pui asa il voi face, si iata ca...

Pui manastiresc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca