Prajitura cu foi cu cacao si branza dulce

O prajitura cu branza super, super buna, cam asa o descriu.

Portii
30
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat: 2 oua
  • 1 cana zahar (o cana de 250 ml am folosit)
  • 1 cana ulei
  • 1 cana Iaurt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 15 gr drojdie uscata
  • coaja rasa de portocala
  • 2 linguri cu varf cacao
  • 900 gr faina
  • Pentru umplutura: 900 gr branza de vaci
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 7 linguri de zahar
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 praf de sare
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Aluatul: Intr-un bol punem ouale, le mixam spuma cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul treptat, apoi iaurtul. Punem cacaoa, drojdia si praful de copt, le amestecam. Cernem faina, o incorporam treptat, dar nu uitam sa punem si coaja rasa de portocala. Amestecam cu mana, vom obtine un aluat omogen, nelipicos si foarte usor de lucrat. Umplutura: Branza o mixam cu ouale si zaharul. Adaugam faina, sarea, apoi vanilia si coaja rasa de portocala. Este bine ca branza sa fie mai scursa, pentru ca nu va fi prea moale umplutura. Aluatul il impartim in 3 parti egale. Luam prima parte de aluat, presaram faina pe masa de lucru, intindem o foaie potrivit de groasa. Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/36 cm, asezam prima foaie. Daca sunt prea mari marginile le taiati. Punem jumatate din branza, a doua foaie, restul de branza si iar foaie. Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 45-50 de minute. Cand este gata, o scoatem si o lasam sa se racoreasca. O pudram cu zahar si servim. Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Paine cu branza si leurda

Paine cu branza si leurda
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca