Prajitura cu foi si crema

Prajitura cu foi si crema este o reteta de prajitura de casa delicioasa si foarte aspectuoasa, potrivita doar pentru pofta de dulce sau pentru orice sarbatoare.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 3 oua
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 1 pliculet amoniac
  • faina cat cuprinde
  • Pentru crema:
  • 1 l lapte
  • 4 linguri amidon
  • 4 linguri cacao
  • 1 esenta rom
  • 6 linguri zahar
  • Pentru glazura:
  • 1 ciocolata neagra
  • 1/2 ciocolata alba
  • 4-5 linguri smantana dulce

Mod de preparare

Se bat bine ouale cu zaharul. Se adauga uleiul si amoniacul stins cu otet,apoi se adauga faina si se framanta pana obtinem un aluat de consistenta plastilinei Se imparte aluatul in patru si se intind patru foi subtiri . Se aseaza foaia pe fundul tavii tapetate cu faina si se coace in cuptorul preincalzit la foc iute. Foile vor fi tari si casante.

CREMA:

Se pune laptele intr-o cratita pe foc impreuna cu amidonul, zaharul(eu am pus zahar vanilat), romul si cacao. Se mesteca continuu ca sa nu faca cocoloase. Cand incepe sa se ingroase crema este gata. Se toarna crema fierbinte intre foi, se aseaza deasupra o greutate ca sa le preseze si se dau la rece pana a doua zi. Ciocolata se topeste la bain marie cu 2-3 linguri de smantana dulce Se toarna glazura astfel obtinuta peste foi. Se face apoi glazura din ciocolata alba si se fac diverse modele. Se da jumatate de ora la rece sa se intareasca glazura apoi se poate taia.


Pofta buna! Reteta Prajitura cu foi si crema a fost propusa de vio_dreams pe forum culinar.ro

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...