Prajitura cu fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Cele 8 galbenusuri se amesteca cu untdelemnul, putin cite putin, pina ia aspectul unei maioneze. Albusele se bat

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri de untdelemn
  • 1 cana zahar
  • 1 cana si 1 cana faina
  • esenta de vanilie
  • 1 kg. de fructe (visine
  • caise
  • piersici
  • mere
  • prune etc)

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Cele 8 galbenusuri se amesteca cu untdelemnul, putin cite putin, pina ia aspectul unei maioneze.

Albusele se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu albusele, apoi cu faina, obtinindu-se un aluat moale.

Se adauga esenta de vanilie si se toarna totul intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Se introduce la cuptor 2-3 min, dupa care se aseaza fructele, una linga alta si se introduce din nou la cuptor. Se incearca cu paiul pentru a vedea daca s-a copt.


Alte dulciuri recomandate

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan

Foarte bun a fost sosul,o sa incerc cu carne tocata de pui sau de porc,asta de vita nu ma prea incanta.

Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii