Prajitura cu fructe de padure si crema de iaurt

Prajitura cu fructe de padure si iaurt este o prajitura usoara si revigoranta, un deliciu pe care-l puteti pregati oricand cu fructele preferate.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  •  
  • Crema:
  • 350ml frisca lichida indulcita
  • 300ml iaurt
  • 1 plic gelatina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 linguri cu varf de zahar(sau cat va place de dulce)
  •  
  • Mai avem nevoie de:
  • 500g fructe de padure
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 100ml lichior de cirese sau visine
  • 2 plicuri tort gelee
  • 4 linguri de zahar
  •  
  •  
  •  

Mod de preparare

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le mixam cu 2 linguri de zahar pana se intaresc,iar galbenusurile le mixam impreuna cu 2 linguri de zahar,zaharul vanilat,uleiul,sarea si praful de copt pana obtinem o compozitie alb galbuie, pe care o turnam peste albusuri. Cu o lingura incorporam treptat faina, amestecand usor de jos in sus.

Compozitia obtinuta o punem in forma de tort, in care am pus in prealabil hartie de copt si am uns-o cu ulei. Punem forma in cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 30-35 de min., in functie de cuptor.Cand este gata il scoatem din forma si il punem pe un gratar sa se raceasca.

Intr-un vas punem fructele (congelate am avut eu), zaharul pudra, lichiorul si punem in cuptorul cu microunde 1 min sau pana se topeste zaharul, dar fara sa se inmoaie prea tare fructele, apoi le lasam sa se scurga.

Crema:

Gelatina o punem intr-o cana impreuna cu 50-75ml apa si o lasam 10 min sa se hidrateze, apoi o punem in cuptorul cu microunde 15 sec sau o topim pe baie de aburi. ATENTIE gelatina nu trebui sa fiarba.
Intr-un vas mixam frisca cu atentie sa nu se taie, iar in alt vas mixam iaurtul cu zaharul si gelatina topita .Amestecul de iaurt il incorporam treptat in vasul cu frisca, mixand la viteza mica. Cand este gata o lasam la rece pana se raceste blatul. Daca acesta este facut din timp o putem folosi imediat.

Masuram siropul lasat de fructe si completam cu lichior, apa, suc etc pana obtinem 500ml lichid. Intr-un vas punem tort gelee impreuna cu zaharul, apoi turnam cate putin din cei 500ml lichid pana ii terminam. Punem totul intr-un vas si fierbem cca 1 min.

Ansamblare:

Taiem partea de sus a blatului ca sa il nivelem, apoi taiem blatul in doua. Pe un platou punem prima parte de blat, apoi punem trei sferturi din crema,partea a doua de blat si restul de crema. Deasupra aranjam fructele, iar peste fructe turnam din mijloc tort gelee. Tinem prajitura la rece minim 1 ora sau pana se incheaga tort gelee.(gelatina)

 

Sfaturi:

tort gelee merge pus cald(nu fierbinte)
puteti inlocui fructele de padure cu capsuni, visine sau ce fructe va plac.

Reteta de prajitura cu fructe de padure si crema de iaurt a fost propusa de mikidaniro pe forum culinar.


Pastrati prajitura cu fructe de padure si crema de iaurt la rece pana in momentul servirii.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv placinta dobrogeana

Cui nu-i place placinta cu branza? Sigur aveti amintiri placute din copilaria voastra cu aceasta placinta fie dulce, fie...

Aperitiv placinta dobrogeana
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca