Prajitura cu gem

Preparam aluatul din faina, margarina, galbenusuri, sare, drojdie, lapte si sare si il dospim in 4 parti. Intindem aluatul, il ungem cu gem, si il ras

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 50 dkg faina
  • 20 dkg margarina
  • 3 galbenusuri
  • Sare
  • 3 dkg drojdie
  • 1 dl lapte
  • Zahar
  • Pentru crema:
  • 20 dkg nuca macinata
  • 20 dkg zahar pudra
  • 3 albusuri

Mod de preparare

Preparam aluatul din faina, margarina, galbenusuri, sare, drojdie, lapte si sare si il dospim in 4 parti. Intindem aluatul, il ungem cu gem, si il rasucim din doua parti spre mijloc. Deasupra punem urmatoarele umpluturi: nuca macinata, zaharul pudra si albusurile batute spuma, coacem si feliem prajitura si o presaram cu zahar pudra.
Alte retete de prajituri

Prajitura visine

Placinta cu mere

Tort mere

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...