Prajitura cu gem

Prajitura cu gem este o reteta de prajitura de casa simpla si delicioasa ce va scoate din impas atunci cand va e pofta de ceva bun.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 2 buc. praf de copt
  • - 1 lingura cacao pudra
  • - 10 buc. oua
  • - 2 ceasca ulei
  • - 1 varf sare
  • - 3 ceasca zahar
  • - 2 ceasca făină
  • - 4 buc. zahar vanilat
  • - 1 lingura coaja de lamaie sau portocala
  • - 1 buc. crema vanilie
  • - 1 buc. praf de frisca
  • - 1 ceasca gem de cirese negre

Mod de preparare

Avem de facut 2 blaturi, unul simplu iar celalant cu cacao.

Prima oara facem un blat astfel:

batem 5 albusuri de ou cu o cana de zahar pana se face spuma, adaugam galbenusurile cate unu, apoi o cana de ulei, zaharul vanilat, praful de copt, coaja de lamaie, un varf de sare. Punem hartie de copt in tava si aprindem cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade. Punem compozitia in tava si o dam 20 min la cuptor.

Cat timp se coace blatul pregatim crema de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi frisca si le amestecam amandoua, o dam la frigider.

Blatul doi se face ca si primul si mai adaugam in compozitie o lingura de cacao. Lasam blaturile sa se raceasca si punem pe primul blat gemul de cirese negre, apoi crema de vanilie si deasupra venim cu blatul doi. Se poate orna cu frisca si toping de ciocolata.


Pune prajitura cu gem feliata pe o farfurie iar ca fata de masa putem folosi cu siguranta acest model http://shabbychicshop.ro/fete-de-masa/740-fata-de-masa-plamaniu-cu-dungi-si-trandafir-100x100.html

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pate din ficat de pui

"picnicul bucatarasilor"

Pate din ficat de pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca