Prajitura cu gem de prune

Margarina se freaca spuma cu un praf de sare, apoi se adauga un ou intreg si un galbenus. Se adauga faina, praful de copt stins cu zeama de lamaie si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr margarina
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • sare
  • 1 jumatate lamaie
  • 500 gr de faina
  • 4 albusuri
  • 100 gr zahar farin
  • 20 nuci
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura de otet
  • gem de prune

Mod de preparare

Margarina se freaca spuma cu un praf de sare, apoi se adauga un ou intreg si un galbenus. Se adauga faina, praful de copt stins cu zeama de lamaie si putina coaja rasa de lamaie. Aluatul se framanta bine si se tine la rece o ora. Intr-o tava unsa cu unt se intind trei sferturi din aluat. Se unge foaia cu gem de prune, se acopera cu aluatul ramas, dat pe razatoare, iar peste aluat se pune o glazura preparata din patru albusuri batute spuma tare cu un pahar de zahar pudra si zece nuci macinate. Se introduce prajitura in cuptor si se lasa 45 de minute la copt, in cuptorul incins.
Se serveste dupa ce s-a racit, taiata in diverse forme geometrice, pudrate cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Cozonac moldovenesc

Prajitura televizor

Prajitura snikers

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din dovlecei, vinete si cas

Aveam dovlecei, aveam vinete si am zis sa prepar ceva mai altfel. Au iesit tare bune!

Rulouri din dovlecei, vinete si cas
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii