Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si ieftina, cu gem delicios de caise sau prune.
Aluatul prajiturii (blat si partea razuita)
Se amesteca toate se face o coca.
1/3 se lasa separat, iar restul se intinde in tava neunsa.
Pentru crema se bat spuma cele 3 albusuri, se adauga zaharul, apoi restul de ingrediente si se amesteca pana la omogenizare.
Se pune deasupra crema cu gem (se pot adauga nuci taiate cu cutitul si coaja de portocala)
Coca pastrata se mai framinta cu faina sa devina mai tare si se da prin razatoare deasupra tavii (partea de razatoare cu gauri mari).
Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 30-35 de minute.
Prajitura cu gem si aluat razuit se lasa sa se raceasca putin dupa care se poate servi.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa