Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si ieftina, cu gem delicios de caise sau prune.
Aluatul prajiturii (blat si partea razuita)
Se amesteca toate se face o coca.
1/3 se lasa separat, iar restul se intinde in tava neunsa.
Pentru crema se bat spuma cele 3 albusuri, se adauga zaharul, apoi restul de ingrediente si se amesteca pana la omogenizare.
Se pune deasupra crema cu gem (se pot adauga nuci taiate cu cutitul si coaja de portocala)
Coca pastrata se mai framinta cu faina sa devina mai tare si se da prin razatoare deasupra tavii (partea de razatoare cu gauri mari).
Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 30-35 de minute.
Prajitura cu gem si aluat razuit se lasa sa se raceasca putin dupa care se poate servi.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii