Prajitura cu gem si samburi de caise

Avem gem preparat de vara ,avem samburii e caise uscate,ne pregatim de o prajitura delicioasa de toamna!

Portii
15
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 blaturi din cate;4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • esenta vanilie
  • crema;350 g branza proaspta de vaci
  • 100 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 200 ml smantana
  • 250 ml nectar de caise
  • 2 pliculete de gelatina
  • cateva caise din compot
  • decor;siropul de la un compot de caise(borcan de 800 ml)si restul de caise scurse de suc
  • un borcanel mic de gem de caise
  • o mana de samburi dulci de caise

Mod de preparare

1.Se prepara 2 blaturi,fiecare separat, din albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si zahar,apoi se incorporeaza galbenusurile frecate un pic cu uleiul si esenta,la sfarsit faina cernuta.

Se toarna in tavi tapetate cu hartie pentru copt si se coace cca.20 minute,la foc potrivit.

Se desprinde blatul inca cald de pe hartie,cu lama unui cutit

2. Se aseaza primul blat in tava in care l-am copt il stropim cu jumatate din zeama de compot de caise, turnam crema din branza frecata un pic cu zaharul si smantana,se adauga si nectarul de caise si geletina hidratata un pic in 100 ml apap rece si apoi topita la bain marin.Se presara deasupra feliute de caise din compot,scurse bine de suc apoi se vine cu al 2 lea blat deasupra ,se preseaza usor cu mana sa uniformizam suprafata apoi se stropeste si el cu restul de compot ramas, se intinde cu grija gemul,intr-un start uniform,se presara deasupra miejii de caise prajiti un pic la cuptor si apoi maruntiti.Se da prajitura la rece cel putin 2 ore inainte de a o taia in forma dorita.

Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghetti cu ciuperci, sunca, smantana si crutoane cu usturoi

Un pranz delicios si satios!

Spaghetti cu ciuperci, sunca, smantana si crutoane cu usturoi
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii