Prajitura cu Kis-Mis

pentru concurs Dulciuri cu fructe KKis-mis subt struguri fara samburi din care se fac delicioasele stafide.Este o rasa timpurie care se coace cam in luna iulie,la inceput.

Portii
12
Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 struguri mari, fara samburi, Kis-Mis
  • 300 g biscuiti fragezi
  • 150 g margarina,
  • 200 g smantana
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g branza de vaci proaspata
  • un plic de gelatina,
  • 2 plicuri de Jelle tort
  • o cana de zahar

Mod de preparare

Se macina biscuitii apoi se framanta cu margarina topita.Se intinde totul intr-un strat uniform, bine predat in forma cu inel detasabil. Se broboneste o ciorchina spalata de strugure apoi se pun boabele la fiert cu cana de zahar si 100 ml apa, cam 10 minute de la primul clocot. Se strecoara boabele de suc si se lasa sa se raceasca bine Se mixeaza smantana cu zaharul pudra si branza de vaci apoi adaugam gelatina hidratat in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie, se vaersa totul deasupra blatului de biscuiti, se amesteca usor si se da o ora la rece. Se broboneste si al 2 lea strugure bine spalat si scurs apoi se scoate prajitura de la rece ,se presara deasupra boavbele peste care se toarna jeleul preparat din sucul ramas, dupa inbstructiunile de pe plic. Se lasa cel putin 2 ore inainte de a o taia ,dar de preferat este de seara pana a 2 a zi. Pofta buna!!!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii