Prajitura cu mar si migdale

O prajitura simpla, delicioasa si fara multe calorii.

Portii
5
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 20 grame unt topit
  • 80 grame faina
  • 30 grame zahar
  • 2 mere dulci

Mod de preparare

Merele se curata de coaja si se taie felii subtiri. Ouale se bat ca pentru omleta, cu cele 30 grame de zahar. Peste ele, se adauga untul topit si laptele. Se amesteca bine, apoi se incorporeaza faina cernuta. La sfarsit, se amesteca bine bucatile de mere in compozitia lichida. Consistenta trebuie sa fie putin mai groasa decat cea de clatite. Se toarna in forma de chec, tapetata cu hartie de copt, deasupra se pun migdalele si se da la cuptorul preincalzit, la 170 grade C, pentru 50 min. In loc de zahar, se poate folosi sos de curmale sau sirop de artar. Aproximativ 3 linguri pentru 30 grame de zahar.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...