Prajitura cu mere

Super buna aceasta prajitura.

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 galbenusuri,
  • 12 linguri zahar,
  • 12 linguri ulei,
  • 12 linguri faina,
  • 12 linguri lapte,
  • 1/2 plic praf de copt.
  • Umplutura:
  • 1 kg. mere,
  • 4 linguri zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat.
  • Bezeaua:
  • 6 albusuri,
  • 12 linguir zahar.

Mod de preparare

Pentru blat se mixeaza galbenusurile cu zaharul apoi se adauga uleiul in fir ca la maioneza pana devine o crema spumoasa.

Apoi se adauga celelalte ingrediente.Compozitia se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor cam 15-20 minute la foc potrivit.Intre timp merele se curata de coaja se dau pe razatoarea mare si se calesc cu zaharul si zaharul vanilat 5 minute pe foc pentru a scadea sosul care-l lasa.

Albusurile se bat spuma tare cu mixerul si cand se tine de tel se adauga zaharul.

Peste blatul copt pe jumatate se pun merele si bezeaua se intinde peste mere si se mai lasa la cuptor cam. 10-15 minute pana bezeaua capata o culoare maronie deschisa.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...