Prajitura cu mere

Este o prajitura foarte usor de pregatit si foarte gustoasa, merita incercata.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 mere
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 30 g unt topit
  • 130 ml lapte
  • 100 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Merele curatate de coaja se taie fin cu cutitul economic deasupra unui vas cu apa rece si zeama de lamaie.

Se bat bine ouale cu zahar si sare, se adauga untul topit si racit, laptele, faina cu praf de copt si scortisoara, coaja rasa de lamaie, iar dupa omogenizare se adauga merele scurse bine de apa.

Compozitia, pentru ca are aspectul unui aluat de clatite putin mai gros si pentru ca fiecare felie de mar trebuie sa fie imbracata in aluat, nu avem alta posibilitate decat sa ne folosim de mana.

Dupa ce totul este amestecat, se rastoarna in forma de tort sau o tava mai mica unsa cu unt, se niveleaza suprafata si la cuptor va sta 40 min la 160 grade C.

Dupa ce s-a racit, se scoate pe un platou, se pudreaza, se taie, se pune pe farfurie si se serveste, un deliciu!

Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii