Prajitura cu mere

Merele se curata, apoi se dau pe razatoarea mare, dupa care se pot presara peste mere zahar (daca merele sunt acrisoare) si scortisoara. Dupa care se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg de mere
  • 1 cana (de ceai) de zahar
  • 1 cana de faina
  • 1 cana de gris
  • 1 pachet de margarina
  • zahar pudra
  • scortisoara

Mod de preparare

Merele se curata, apoi se dau pe razatoarea mare, dupa care se pot presara peste mere zahar (daca merele sunt acrisoare) si scortisoara. Dupa care se impart in doua parti cat de cat, egale.

Separat, cana de faina + cana de zahar si de gris se amesteca. Se alege o tava mai mare, se unge cu unt si cu o cana din compozitia de faina, gris si zahar (care s-au amestecat in prealabil) se toarna in tava. Peste amestecul bine intins se pune o parte din merele rase. Peste mere se mai pune o cana de faina, zahar si gris. Dupa care, se pune ultima parte de mere. Praful ramas se pune deasupra merelor dupa care, se da pe razatoarea mare untul care a fost tinut in frigider. Incercati sa puneti peste tot margarina si praful sa il impartiti pe toata tava.
Dupa ce prajitura a fost scoasa din cuptor, se poate presara deasupra zahar pudra.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...