Prajitura cu mere insiropata

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga putin cite putin faina, apoi romul si pesmetul. Dupa ce se amesteca totul bine, se adauga merele curatat

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 mere potrivit de mari
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri pesmet
  • 1 lingura faina
  • 1 paharel rom
  • sirop din 1-2 linguri zahar si putin rom
  • unt
  • pesmet pentru forma

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga putin cite putin faina, apoi romul si pesmetul. Dupa ce se amesteca totul bine, se adauga merele curatate de coaja si date pe razatoare. Se amesteca bine, apoi se pun albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o forma unsa si presarata cu pesmet si se coace la foc potrivit. Cind este gata se scoate pe o farfurie si se insiropeaza cit este inca fierbinte.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide