Dupa ce se decojesc, merele se taie rondeluri si se asaza in tava de la cuptor tapetata cu putin unt; peste ele se adauga uniform 6 linguri de zahar s
Dupa ce se decojesc, merele se taie rondeluri si se asaza in tava de la cuptor tapetata cu putin unt; peste ele se adauga uniform 6 linguri de zahar si se da la cuptor pana cand isi lasa suc, dupa care se adauga peste ele crema de vanilie (1 l lapte, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 6 galbenusuri si zahar vanilat preparata la foc mic pana clocoteste si ajunge la consistenta cremoasa). Se lasa apoi la cuptor aprox 10 min dupa care se adauga bezeaua (6 linguri zahar se bat cu 6 albusuri pane se obtine o bezea; se probeaza intorcand vasul cu gura in jos). Se mai lasa la cuptor aprox 10 min, pana cand se umfla bezeaua.
Se taie rece. Se serveste rece cu lingurita
Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura