Prajitura cu mere si nuca

O prajitura foarte draga mie si, cum sunt mere suficiente, am pus de o tava. S-a evaporate rapid . Aluatul este unul sfarmicios si merge de minune cu umplutura de nuca, mac sau de ce nu branza de vaci.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -500 gr faina
  • -1 praf de copt
  • -4 linguri Untura
  • -100ml lapte
  • -1 ou
  • -coaja de la o lamaie
  • -3-4 linguri zahar
  • -1 lingurita scortisoara/nucsoara/pudra ghimbir
  • Umplutura:
  • -1.5kg mere
  • -zahar (in functie de dulceata merelor si de gustul d-voastra)
  • -1 lingurita scortisoara
  • -2 linguri gris
  • -200 gr nuca

Mod de preparare

Faina o amestecam intr-un bol cu praful de copt. Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina. Punem untura , oul batut usor cu furculita , scortisoara si coaja de lamaie . Framantam cu mainile (sau se poate folosi un robot) pana cand obtinem un aluat compact , nelipicios pe care sa il putem intinde. In functie de umiditatea fainii poate mai trebuie adaugata 1-2 linguri . Acoperim cu o folie si dam la frigider pentru jumate de ora. Merele le curatam de coaja si le dam pe razatoarea mare. Daca sunt foarte zemoase atunci trebuie stoarse . Pe foc ,intr-o cratita punem merele impreuna cu zaharul si scortisoara si le calim . Lasam sa se raceasca . Cand este rece punem grisul si amestecam bine . Nuca o taiem grosier si o prajim intr-o tigaie. O adaugam in mere . Ca sa coacem prajitura avem nevoie de o tava de 30x25 cm . Nu trebuie unsa si nici de hartie de copt nu este nevoie. Trebuie sa fie curata si uscata foarte bine . Intindem jumate din aluat ca sa acoperim fundul tavii. Cu o furculita intepam din loc in loc aluatul . Peste asezam merele calite si racite si nivelam . Asezam deasupra jumatea ramasa de aluat ,intepam usor aluatul din loc in loc si dam la cuptorul incins pana se rumeneste usor . Lasam la racit, pudram cu zahar si servim .

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sfenj (gogosi marocane)

Sfenj (gogosi marocane)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca