Prajitura cu merisoare si nuci

Pentru concurs deserturi aromate de toamna! O idee pentru un desert de vis!

Portii
12
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat;5 oua
  • 5 linguri de Zahar alb
  • 5 linguri de faina
  • 150 ml Margarina
  • un praf de sare
  • umplutura;200 g crema de branza de vaci
  • 200 ml frisca lichida
  • un plic de gelatina(10 g)
  • siropul lasat de 100 g de merisoare fierte
  • pentru siropul de merisoare;100 g merisoare uscate
  • 100 ml martini rosu
  • 3-4 stelute de anason
  • blat nuci;250 g miez de nuca maruntit
  • un ou
  • 150 g zahar

Mod de preparare

1.Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul,pana se intaresc. Separat, galbenusurile se mixeaza cu margarina lichida pana obtinem o crema pufoasa care se incorporeaza in albusuri.Se adauga si faina si amestecam usor pana la o omogenizare perfecta. Se coace blatul in tava tapetatat cu hartie pentru copt,cca. 20 minute, la foc potrivit. Se desprinde blatul de pe hartie cu lama unui cutit apoi se taie in 2 parti egale.


2.Se fierbe zaharul pentru sirop cu martini si cu stelutele de anason. Dupa ca a dat in 2-3 clocote adaugam merisoarele si lasam inca 4-5 minute sa fiarba la foc domol. Se scurg merisoarele si oprim siropul lasat si il dam la racit. Se prepara crema mixand branzica cu siropul lasat de merisoare apoi incorporam totul in frisca mixata biner sdi intarita. Se hidrateaza cu 100 ml apa rece gelatina apoi o topim la bain marin, fara sa o fierbem. Adaugam gelatina in crema de branza.


3.Se aseaza prima parte de blat in tava potrivita marimii ei apoi se intinde crema de branza ,se presara deasupra, pe toata suprafata merisoarele scurse, se vine cu al 2 lea blat deasupra si se preseaza usor cu mana. Se caramelizeaza 150 g zahar, pana devine moro deschis apoi adaugam nucile maruntite in el. Turnam in fir subtire si oul batut ca la omleta, amestecand repede. Se toarna fierbinte deasupra ultimului blt al prajiturii si se niveleaza, presand usor, cu o lingura. Dam prajitura cel purin 2 ore la rece inainte de a o taia in forma dorita. Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Gem de macese

Este pentru prima data cand fac asa ceva si m-am grabit sa va recomand si voua,mai ales daca aveti copii;este atat de...

Gem de macese
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii