Prajitura cu miere si branza

Pentru a obtine aluatul amesteca zahar pudra, bicarbonat de sodiu, margarina, faina si smantana. Cand e gata framantata compozitia, intinde foaia. Un

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 70 g zahar pudra
  • putin bicarbonat de sodiu
  • 150 g margarina
  • 300 g faina
  • 50 ml smantana
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza
  • 3 linguri miere de salcam
  • 6 galbenusuri
  • 1 pachet zahar vanilat
  • Pentru spuma:
  • 6 albusuri
  • 130 g zahar tos

Mod de preparare

Pentru a obtine aluatul amesteca zahar pudra, bicarbonat de sodiu, margarina, faina si smantana. Cand e gata framantata compozitia, intinde foaia. Unge cu margarina o tava si aseaza foaia in ea. Amesteca branza cu miere de salcam, galbenusuri si zahar vanilat. Unge foaia de deasupra si aseaza compozitia in cuptorul incins (aproximativ 180-200 grade Celsius). Bate o spuma din albusuri si adauga la urma zahar. Cand prajitura e pe jumatate gata (dupa 12-13 minute) scoate-o din cuptor, aseaza deasupra spuma tare intr-un strat gros. Pune inapoi in cuptor si coace prajitura pana se rumeneste spuma de deasupra.

Serveste-o rece, presarata cu zahar pudra.

Alte retete recomandate:

Dulceata de gutui

Tiramisu

Papanasi fierti

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca