Prajitura cu migdale

Se amesteca martipanul cu doua galbenusuri. Se adauga restul de galbenusuri, zaharul pudra, apa, coaja de lamaie, amidonul, faina si se plamadeste bi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 70 g martipan
  • 6 galbenusuri
  • 40 g zahar pudra
  • 2 linguri apa
  • Coaja razuita de la o jumatate de lamaie
  • 15 g faina
  • 15 g amidon
  • 6 albusuri
  • 100 g zahar tos
  • 100 g faina
  • 100 g migdale pisate
  • 2 linguri ulei
  • Unt si faina
  • 50 g migdale prajite
  • Zahar vanilat

Mod de preparare

Se amesteca martipanul cu doua galbenusuri. Se adauga restul de galbenusuri, zaharul pudra, apa, coaja de lamaie, amidonul, faina si se plamadeste bine. Albusurile amestecate cu zahar se bat spuma, dupa care se adauga la crema de martipan. La final se adauga faina, migdalele si uleiul. Aluatul se toarna intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina, si se presara cu migdalele prajite. Se coace aprox. 50 de minute, la 170 de grade. Dupa ce s-a racit se presara cu zahar vanilat.

Alte prajituri recomandate

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...