Prajitura cu migdale si gem de capsuni

Prajitura cu migdale si gem de capsuni este o prajitura delicioasa cu gem, ce se potriveste perfect cu fulgii crocanti de migdale.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 gr. faina
  • 100 gr. unt rece
  • un varf de cutit de sare
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 1 ou mare
  • 1 lingura de lapte
  •  
  • Pentru umplutura
  • 150 gr. unt la temperatura camerei
  • 150 gr. zahar
  • 3 oua
  • 150 gr. migdale macinate
  • suc de lamaie
  • 4 linguri gem de capsuni (sau zmeura)
  • 2 linguri de migdale feliate

Mod de preparare

Prajitura de casa cu migdale si gem de capsuni este ideala pentru o duminica speciala cu familia.

Pentru a face aluatul, se cerne faina intr-un bol mai larg, se adauga zahar si sare. Adaugati peste acestea unt rece si se amesteca cu varful degetelor. Intr-un castron se sparge oul si se bate, dupa care se adauga peste amestecul de mai sus alaturi de lapte.

Vom continua amestecarea cu ajutorul degetelor mici pana cand totul se imbina bine. Faceti o minge din acest aluat si infoliati-o in plastic.

Pentru a face acest lucru cu mixerul, puneti toate ingredientele in aceeasi ordine enumerate in reteta si se bate timp de 20 secunde, la viteza 6. Se lasa in frigider timp de 30 sau maxim 60 de minute. Dupa acest timp, vom intinde aluatul si il vom pune intr-o tigaie unsa, dupa care se inteapa exact ca in imagine.

Se acopera cu hartie de copt si se pune pe deasupra migdale, cupa care se coace la 180 de grade timp de 15 minute.


Acum incepem sa preparam umplutura pentru prajitura cu migdale si gem de capsuni. Pentru inceput, se va bate zaharul cu unt, adaugati cele 3 oua, includeti migdalele si suc de lamaie.


Puneti gem pe aluatul care l-ati copt, dupa care se adauga peste amestecul de ou si migdale. Intindeti bine cu ajutorul unei linguri. Se acopera toata prajitura cu migdale feliate.

Se coace la 180 de grade pentru 30-40 de minute, verificand cu o scobitoare gradul de coacere.

Prajitura arata foarte bine mai ales cu migdalele tocate, care seamana cu fulgi albi.

100 de grame de migdale crude contin 580kcal, 20g de carbohidrati, din care doar 5g sunt zaharuri iar 12g sunt fibre, 51g de grasimi, din care 4g saturate, 32g mononesaturate si 12 grame polinesaturate si 22 de grame de proteine de calitate buna. Pe langa acesti macronutrienti, exista vitamine si minerale in doze bune.

Prajitura cu migdale si gem de capsuni a fost oferita http://www.gatitul.ro/


Serviti prajitura cu migdale si gem de capsuni oricand va este pofta de ceva dulce, bun :).

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Paine cu masline

Intr-una din zile am vazut aceasta paine la Gaby care la randul ei, a vazut-o la Violeta Postolache. Si, cum noua ne plac...

Paine cu masline
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca