Prajitura cu mousse de ciocolata si crema de biscuiti

ciocolata, rom, frisca, biscuiti = o minunatie de prajitura!

Portii
30
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 7 oua de casa
  • 7 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • 7 linguri apa minerala
  • 1/2 plic praf de Praf de copt
  • un praf de sare
  • 7 linguri zahar tos
  • 2 linguri pudra de cacao
  • 2 linguri seminte de canepa decorticata
  • 2 linguri zahar
  • 100ml apa
  • 1 esenta rom
  • 100 gr. biscuiti cu tarate
  • 150 gr. biscuiti populari
  • 1 fiola esenta de Esenta de rom
  • 2 linguri zahar Pudra de cacao
  • 2 linguri cacao
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri seminte de canepa decorticata
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • 50ml apa rece
  • 200 gr. ciocolata amaruie
  • 200ml frisca lichida
  • Glazura:
  • 3 linguri lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • Ornat:
  • 200ml frisca lichida
  • ornamente de ciocolata si/sau cafea

Mod de preparare

Separam pentru inceput albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul. Adaugam apa minerala, apoi pudra de cacao si semintele de canepa iar la final incorporam spuma de albusuri si faina proaspat cernuta, alternandu-le pana la incorporarea cantitatilor mentionate la ingrediente. Preincalzim cuptorul la 170 grade. Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia obtinuta in tava.

Nivelam compozitia in strat uniform. Dam la cupto pentru 35 minute pana trece testul cu scobitoarea. Lasam la racit blatul, apoi il taiem in doua pe orizontala. Pentru sirop amestecam zaharul cu esenta de rom si apa, lasam la foc mic pana se topeste zaharul. Cand siropul s-a racorit il distribuim cu o lingura peste blat pe toata suprafata acestuia, atat pe partea care va forma baza prajiturii, cat si pe partea superioara. Biscuitii se zdrobesc la robot. Adaugam restul ingredientelor enumerate la crema de biscuiti si amestecam cu lingura. Distribuim apoi crema peste blatul insiropat.

Pentru mouse-ul de ciocolata rupem ciocolata bucati, o punem la topit in cca 100 ml frisca lichida intr-o craticioara la foc mic. Lasam la racorit, apoi la racit la frigider cca 30 minute. Gelatina se hidrateaza in 50ml apa rece pentru 10 minute. O trecem apoi cateva secunde prin cuptorul cu microunde pana devine lichida. Frisca se mixeaza cu crema de ciocolata scoasa de la frigider. Turnam in fir subtire si gelatina lichida si mixam pana la incorporarea completa. Mouse-ul de ciocolata se repartizeaza in strat uniform peste stratul format din crema de biscuiti, apoi asezam partea superioara a blatului, presam usor si lasam prajitura la rece 2-3 ore. Scoatem prajitura de la frigider, portionam, asezam pe hartiute de briose. Glazura se prepara simplu, topind la foc mic intr-o craticioara ciocolata in 2-3 linguri de lapte.

Decoram fiecare prajitura cu glazura. Batem frisca, folosim un posh pentru decorarea prajiturilor ia la final asezam ornamentele dupa inspiratie. Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Frigarui de pui

Nu știu de ce în ultimul timp tot încurc introducerile, dar simțeam și nevoia prezenței lirismului subiectiv...

Frigarui de pui
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii