Prajitura cu Mousse de Mere si Ricotta

Merele sunt încă în livadă, așa că am zis să mai facem o bunătate de toamnă. M-am gândit la o prăjitură cu textură fină, care nici nu necesită coacere. Rețeta este simplă, iar rezultatul este răcoritor.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 g biscuiti digestivi
  • 100 g unt (topit)
  • 1 lingura zahar pudra
  • Mousse de mere:
  • 5-6 mere mari
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita Amidon
  • Crema ricotta:
  • 250 g ricotta
  • 200 ml smantana lichida
  • 5 g gelatina granule
  • 150 ml nectar de mere verzi din comert (Santal)
  • 2 linguri de zahar pudra

Mod de preparare

Blat - Mărunțiți biscuiții digestivi și amestecați cu zahărul; - Topiți untul și adăugați peste biscuiți, amestecând bine; - Pregătiți tava în care doriți să montați prăjitura și turnați amestecul, presand bine; Mousse de mere - Spălați și curățați merele de coajă, dați pe răzătoarea mică; - Puneți merele la foc mic, împreună cu zahărul și scorțișoara; - Lăsați pe foc aproximativ 20-30 de minute, să se pătrundă bine, amestecând des; - Când merele sunt pătrunse, adăugați amidonul și mai lăsați pe foc 5 minute, amestecând; - Apoi luați de pe foc, lăsați să se răcească puțin și apoi mixați cu mixerul la viteză mare, până devine spumos; - După ce s-a răcit, adăugați peste blatul de biscuiți; Cremă ricotta - Bateți smântâna dulce cu zahărul până se întărește puțin; - Separat, mixați ricotta cu 50 ml din nectarul de mere, pentru a căpăta culoare ușor verzuie, apoi adăugați smântâna bătută; - Hidratați gelatina în nectarul de mere rămas, apoi dizolvați-o pe baie de aburi și, după ce a ajuns la temperatura camerei, adăugați-o în compoziție; - Mixați până devine omogen, iar apoi adăugați peste stratul de mere al prăjiturii; - Dați la rece pentru câteva ore;

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de legume

Supa crema de legume
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca