Prajitura cu nectarine proaspete si gem de caise

Prajitura cu nectarine proaspete si gem de caise surprinde perfect fructele de vara, cu arome imbietoare dezvoltate de caldura soarelui.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 cana de unt nesarat
  • 3/4 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita rom (optional)
  • 2 nectarine coapte
  • taiate in jumatate
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri ghimbir cristalizat
  • 1 lingura gem de caise

Mod de preparare

Vara este anotimpul in care putem opta pentru o multime de fructe atunci cand dorim sa facem un desert cu care sa ii indulcim pe cei dragi. Pentru ca pietele sunt pline cu nectarine, am luat cateva pentru a le consuma proaspete, iar pe cele care mi-au ramas le-am folosit pentru a prepara un gem de nectarine si o tarta cu nectarine.

Suculente si foarte dulci, nectarinele ofera si numeroase vitamine pentru organismul nostru. Exista numeroase retete de nectarine, dar tarta cu nectarine proaspete si gem de caise facuta dupa aceasta reteta iese excelent.

Poate fi servita in zilele calduroase de vara, la micul dejun cu iaurt grecesc, inghetata etc.

Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Ungeti cu unt sau ulei si tapetati cu hartie de copt o forma rotunda cu diametrul de aproximativ 23 cm.

Intr-un castron mic combinati faina, praful de copt si 1/4 lingurita de sare.

Intr-un alt castron amestecati untul si zaharul cu ajutorul unui mixer electric, pana cand obtineti o crema. Adaugati ouale, unul cate unul si continuati sa mixati pana le incorporati.

Adaugati extratul de vanilie si rom. Se pune amestecul de faina si se amesteca pana este incorporata in totalitate.
Distribuiti aluatul obtinut in tava pregatita. Deasupra acestuia decorati cu cu felii de nectarine si presarati cu zahar si ghimbir cristalizat.

Dati la cuptor si coaceti 35-40 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.

Dupa ce scoateti de la cuptor, lasati sa se raceasca inainte de a scoate tarta din forma de copt.

Pensulati tarta cu nectarine cu gem de caise.


Serviti tarta cu nectarine proaspete cu inghetata, frisca sau sorbet.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...