Prajitura cu nuca de cocos

O reteta minunata de prajitura de casa, perfecta pentru momentele de sarbatoare. Foile de cacao, crema abundenta de nuca de cocos si cea de galbenusuri o fac o prajitura cu totul deosebita.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 250 g faina
  • 100 g margarina
  • 2 linguri cacao
  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • 2 linguri smintina
  • 1 praf de copt.
  • Pentru crema dintre foi:
  • 6 albusuri
  • 2oo g zahar
  • 150-170 g nuca de cocos.
  • Pentru crema de deasupra:
  • 6 galbenusuri
  • 3 linguri faina
  • 200 ml lapte
  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 1-2 zahar vanilat

Mod de preparare

Eu am facut mai intai crema:

albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana nu se mai simte, si apoi nuca de cocos, amestecand usor, de jos in sus. Am spus 150 - 170 de grame fiindca e in functie de marimea oualelor. Vedeti sa nu iasa prea virtoasa! Trebuie sa fie aerata, pufoasa.

Acum trecem la foi:

Amestecam bine toate ingredientele si formam o bila de aluat.

O impartim in 2 parti egale, si facem 2 foi. Se vor lipi la intins, asa ca va mai ajutati de un praf de faina. O foaie se pune in tava unsa si tapetata apoi venim cu crema de cocos,o intindem bine...si iar alta foaie deasupra.

Foaia de deasupra se intepa din loc in loc cu furculita ...se da la copt la foc potrivit, pentru aproximativ 25-30 de minute.

Marimea tavii este 25/35cm.

Pentru crema de deasupra se amesteca toate ingredientele intr-o oala cu fundul gros, amestecand constant altfel se lipeste si se arde, pana se ingroasa ca o ciulama consistenta.

Apoi se toarna peste ultimul strat de blat, cu tava proaspat scoasa din cuptor.

Se lasa sa se raceasca dupa care se razuie niste ciocolata deasupra.


Prajitura cu nuca de cocos este o delicioasa prajitura de casa. Reteta prajiturii cu nuca de cocos a fost propusa de Yta pe forum culinar.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorbă de fasole păstăi cu tarhon

Ciorbă de fasole păstăi cu tarhon
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca