Prajitura cu nuca si crema Ganaj

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se continua baterea, adaugandu-se pe rand galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si miezul de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 5 oua
  • 120 g zahar pudra
  • 120 g nuci macinate
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt nestins
  • Crema:150 g ciocalata menaj amaruie
  • 150 g smantana cu 32% grasime
  • miez de nuca prajit si tocat
  • Ornament:ciocolata alba rasa sau nuca de cocos

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se continua baterea, adaugandu-se pe rand galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si miezul de nuca. Se asaza staniol sau hartie pentru copt intr-o tava de circa 20/35 cm, se toarna compozitia si se coace la foc potrivit aproximativ 25 minute.
Pentru crema, se pune smantana intr-un vas pe foc pana da in primul clocot, apoi se adauga ciocolata maruntita si se amesteca pana se dizolva. Se ia vasul de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Cand este doar putin calduta, se bate cu telul pana se omogenizeaza si devine cremoasa. Se adauga miezul de nuca prajit, se intinde un strat de crema peste blat si apoi se rade ciocolata alba sau nuca de cocos.
Se tine la frigider si se portioneaza cu un cutit inmuiat in apa calda.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...