Prajitura cu nuca si miere

Ingredientele pentru aluat le framantam cu o zi inainte, impartim in 4 parti si le punem la rece, in frigider, peste noapte. A doua zi le intindem pe

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 50 dkg faina
  • 10 dkg nuca macinata
  • 25 dkg zahar pudra
  • 4 oua
  • 3 linguri de miere
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu
  • Pentru umplutura:
  • 10 dl smantana
  • 20 dkg zahar pudra
  • 20 dkg nuca macinata
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Ingredientele pentru aluat le framantam cu o zi inainte, impartim in 4 parti si le punem la rece, in frigider, peste noapte. A doua zi le intindem pe tavi intoarse si presarate cu faina si le coacem la 200 de grade C pana devin maronii. Umplutura o punem intre foi. Glazuram cu ciocolata. Topim ciocolata alba si picuram desupra, putem face modele cu furculita.
Alte retete recomandate

Prajitura cu visine Dulceata de capsuni Tarta cu visine

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!