Prajitura cu nuca si miere

Ingredientele pentru aluat le framantam cu o zi inainte, impartim in 4 parti si le punem la rece, in frigider, peste noapte. A doua zi le intindem pe

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 50 dkg faina
  • 10 dkg nuca macinata
  • 25 dkg zahar pudra
  • 4 oua
  • 3 linguri de miere
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu
  • Pentru umplutura:
  • 10 dl smantana
  • 20 dkg zahar pudra
  • 20 dkg nuca macinata
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Ingredientele pentru aluat le framantam cu o zi inainte, impartim in 4 parti si le punem la rece, in frigider, peste noapte. A doua zi le intindem pe tavi intoarse si presarate cu faina si le coacem la 200 de grade C pana devin maronii. Umplutura o punem intre foi. Glazuram cu ciocolata. Topim ciocolata alba si picuram desupra, putem face modele cu furculita.
Alte retete recomandate

Prajitura cu visine Dulceata de capsuni Tarta cu visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu ciuperci si pui

Paste cu ciuperci si pui
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise