Prajitura cu nuci

Se amesteca galbenusurile de ou, mierea, praful de sare si untul. Se adauga faina si se framanta pana se obtine un aluat omogen, iar apoi se intinde

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 galbenusuri de ou
  • 6 albusuri de ou
  • 1 lingura de miere
  • 5 dg de unt
  • 20dg nuci
  • 20 dg zahar
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile de ou, mierea, praful de sare si untul. Se adauga faina si se framanta pana se obtine un aluat omogen, iar apoi se intinde foarte subtire. Se intinde bine intr-o tava tapetata cu unt si faina astfel incat aluatul sa ajunga si pe lateralul tavei. Apoi albusurile se amesteca cu zaharul la care sa adauga bucatile de nuci curatate cu atentie. Inainte sa se amestece nucile trebuiesc analizate bine pentru a nu ajunge si coji in prajitura. Aceasta compozitie se pune pe foc mic si se amesteca pana primeste o culoare aurie. In final acest amestec se intinde peste aluatul din tava, se pune la cuptor si se coace timp de aproximativ 15 minute. Din ingredrientele sus mentionate se obtin aproximativ 16 prajituri.
Alte crema prajituri

Crema ciocolata

Crema de vanilie

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...