Prajitura cu nuci

Aceasta prajitura este recomandabila cand raman albusuri de la alte preparate. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul, nucile, marmelada, co

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 albusuri
  • 1 pachet de margarina
  • 500 g faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 150 g zahar
  • 2 linguri de marmelada acrisoara(eventual mai multa)
  • 150 g nuci macinate
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Aceasta prajitura este recomandabila cand raman albusuri de la alte preparate. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul, nucile, marmelada, coaja si zeama de lamaie. Se framanta un aluat dens din faina, margarina, praf de copt. Jumatate se razuieste in tava, peste aluat se niveleaza compozitia cu albusuri, apoi se razuieste deasupra cealalta jumatate de aluat. Frecateii crescuti in cuptor ii dau aspect zbarlit.
Alte prajituri de casa recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gulas

Retete de gulas sunt multe si fiecare zona are specificul ei. Gulasul este o reteta foarte veche, care se face la ceaun....

Gulas
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca