Se freaca untul spuma impreuna cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile, albusurile batute spuma si prafuld e copt, stins in putin otet. Se am
Se freaca untul spuma impreuna cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile, albusurile batute spuma si prafuld e copt, stins in putin otet. Se amesteca, apoi se adauga nucile macinate si curmalele tocate foarte marunt si la final faina, in ploaie. Se omogenizeaza bine amestecul, se adauga vanilia si 3 linguri de coniac. Se tapetateaza cu unt si faina o tava si se rastoarna compozitia in tava. Se lasa la copt, in cuptorul incins, in primele 5 minute la foc mare, apoi la foc potrivit. Se scoate tava din cuptor, dupa 45 de mi ute si se taie felii, dupa ce s-a racit.
Se serveste stropita cu zeama de portocala sau ornata cu frisca.
Alte retete de dulciuri:
Tort cu mere si crema de zahar ars
Tiramisu original
Prajitura nuci umplute
Pentru ca am avut persici rosii din belsug, am facut gem, am facut dulceata si parca era pacat de cojile alea frumoase sa le...
Peltea din piersici rosii si gutuiIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.