Prajitura cu piscoturi si piure de castane

Numai buna pentru zilele fierbinti de vara cand dorim ceva dulce si nu dorim sa aprindem cuptorul...

Portii
12
Timp pregatire
180 minute
Timp coacere
1200 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet piscoturi Savoiardi
  • pentru crema:
  • 1 pachet piure de Castane
  • 3 linguri zahar brut
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1-2 linguri Esenta de rom
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • pentru sirop:
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml apa
  • 1-2 linguri rom
  • pentru decor:
  • 200 ml smantana pentru Smantana de frisca
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • optional:cacao

Mod de preparare

Incepem cu siropul pentru a avea timp sa se raceasca: caramelizam 3 linguri zahar tos, adaugam apa si lasam pe foc pana zaharul caramelizat este complet dizolvat. Adaugam 1-2 linguri rom si lasam siropul sa se raceasca complet. Pentru crema: mixam piureul de castane cu zaharul brut pana se dizolva zaharul. Adaugam branza mascarpone si romul si mixam cateva secunde, pana la incorporare. Frisca o mixam cu zaharul pudra pana ajunge la consistenta dorita. Cu o spatula, amestecam crema din piure de castane cu frisca mixata. Pregatim o tava in care vom asambla prajitura in felul urmator: punem un rand de piscoturi trecute pentru o secunda prin siropul racit. Asezam doua randuri de piscoturi, peste piscoturi punem un strat de crema, un alt rand de piscoturi inmuiate in sirop, alt strat de crema si un ultim strat de piscoturi inmuiate in sirop. Deasupra ornam cu frisca indulcita dupa gust si eventual pudrata cu cacao. Dam prajitura la frigider pentru minim 2-3 ore, apoi portionam si servim. Sa va fie de folos!! folositi rom- bautura alcoolica, in loc de esenta

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii