Se poate folosi ½ din cantitati daca aveti o forma mai mica. Se presara putina sare si zahar peste galbenusuri si se lasa cateva minute dupa care s
Se poate folosi ½ din cantitati daca aveti o forma mai mica. Se presara putina sare si zahar peste galbenusuri si se lasa cateva minute dupa care se freaca cu restul de zahar si coaja de portocale (eu am mai adaugat 1 lingurita de coaja portocale din borcan care a stat in zahar pentru ca imi place aroma). Se adauga sucul de portocale si se mixeaza bine. Se pune uleiul si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. Spre final adaugam treptat faina si albusurile batute spuma. Se adauga in aluat fructe scurse si bucatele de portocala taiate cuburi. Se varsa aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins pentru 35-40 minute. Se face testul cu scobitoarea si se scoate din cuptor. Cine doreste o poate pudra cu zahar.
Alte retete culinare recomandate
” Galette” este termenul folosit in bucataria franceza pentru a denumi diferitele tipuri de tarte, fie ele dulci...
Desert tarta Galette cu capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.