Prajitura cu portocale

Batem albusurile spuma, adaugam treptat 300g zahar. Batem energic. Adaugam faina, amidonul si untul topit. Amestecam ingredientele prin rasturnare si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 albusuri
  • 400g zahar
  • 3 portocale
  • 100g faina
  • 75g amidon
  • 125g unt
  • 200g dulceata de portocale
  • 3 cuisoare
  • 1 lg scortisoara rasa

Mod de preparare

Batem albusurile spuma, adaugam treptat 300g zahar. Batem energic. Adaugam faina, amidonul si untul topit. Amestecam ingredientele prin rasturnare si turnam compozitia intr-o forma rotunda, unsa si tapetata. Coacem blatul la foc potrivit. Il lasam la racit si il taiem in doua pe orizontala.

Umplem foile cu dulceata de portocale.

Stoarcem sucul de la o portocla, adaugam 200 ml apa, cuisoare, scortisoara si 100g zahar. Fierbem la foc potrivit.

Cand incepe sa fiarba adaugam il el celelalte doua portocale taiate cubulete cat mai mici, cu coaja cu tot.. Fierbem amestecul pana portocalele se inmoaie putin; il luam de pe foc si il turnam peste prajitura.
Taiem si servim prajitura doar dupa ce s-a racit.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura Leo

Nu se putea sa trec ziua de azi asa precum gasca prin apa, ca doar n-am multe surori.... ( doar 3 ) de ziua Leontinei m-am...

Desert prajitura Leo
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa