Prajitura cu portocale si migdale este absolut delicioasa. Pufoasa, aromata, insiropata, aceasta prajitura de casa este perfecta pentru o gustare dulce.
O prajitura atat de buna, cum ne place noua -insiropata si aromata!
Preincalziti cuptorul la semnul 4/180 grade C.
Tapetati cu hartie pergament o forma rotunda (diametru de 23 cm), cu marginile detasabile.
Frecati galbenusurile cu zaharul timp de 3 minute, cu mixerul, pana cand amestecul se deschide la culoare.
Incorporati migdalele, sucul si coaja de portocala.
Bateti albusurile spuma. Cu ajutorul unei linguri mari si a miscarilor de jos in sus, amestecati mai intai o treime din spuma de albusuri in compozitia de galbenusuri.
Dupa aceea, procedati asemanator cu albusul ramas.
Turnati compozitia in forma si dati la cuptor, pe nivelul din mijloc, timp de 50-55 de minute, pana cand se intareste.
Desfaceti forma si lasati prajitura sa se raceasca pe un gratar metalic.
Mi-am pregatit ingredientele pentru sirop... am rumenit migdalele, am stors portocalele si le-am ras coaja.
Pentru sirop, se pun ingredientele intr-un vas si se fierb 5 minute, pana cand siropul se leaga.
Se adauga migdalele.
Intepati prajitura din loc in loc cu o furculita si apoi turnati siropul.
Bine de stiut:
- prajitura poate fi si congelata... dupa ce s-a racit complet, impachetati-o in folie alimentara si dati-o la congelator. Poate fi pastrata maxim 3 luni. Decongelati in frigider cu 24 de ore inainte de servire iar apoi adaugati siropul.
Reteta de prajitura cu portocale si migdale a fost propusa de sava laura pe forum culinar.
Serviti prajitura cu portocale si migdale imediat sau lasati putin la frigider, daca o vreti mai rece...
Din categoria am oala din camara, musai sa o testez, asta ca mi-am amintit ca am achizitionat ditamai oloiul din camara...
Coaste afumate cu varza fiartaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti