Prajitura cu prune si blat crocant este o reteta de prajitura care se face foarte repede. Pentru a pregati aceasta reteta de desert cu prune aveti nevoie de faina, zahar, prune
Prunele le-am taiat pe din doua si le-am pus deoparte.
Peste zaharul pudra am pus cele 400 g de smantana, am mixat totul bine, apoi am adaugat zaharul vanilat, sarea si apoi cele 4 oua. A urmat apoi faina amestecata cu praful de copt. Compozitia astfel obtinuta am turnat-o intr-o tava.
Am dat prunele un pic prin faina apoi le-am asezat in aluatul din tava, am mai presarat putin zahar deasupra si am pus la cuptor.
Intre timp am pregatit blatul crocant: untul, faina, zaharul tos si o parte din fulgii de migdale i-am pus laolalta,
am amestecat repede totul cu mainile pana am obtinut niste firmituri din aluat. Dupa 15 minute, am scos tava din cuptor, apoi am presarat peste prajitura firmiturile de aluat, iar peste aluat mai aruncat o mana de fulgi de migdale, am dat totul la cuptor pana s-a rumenit blatul crocant.
Prunele se pot inlocui cu orice fruct care nu este foarte zemos.
Se serveste cand este rece, alaturi de fulgi de migdale si un ceai bun.
Alte retete recomandate:
Ideea de legume la gratar am luat-o de la Bucatarul Maniac - Cristian Borod si tare mi-a placut, cu deosebirea ca el a...
Pui, cu legume la gratarGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa