Prajitura cu prune si crusta este o prajitura simpla de casa, ce combina aroma si textura moale a prunelor cu o crusta crocanta. O prajitura de toamna delicioasa.
Ouale se bat impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat.
Se adauga uleiul, coaja rasa de lamaie, laptele si se omogenizeaza. La final se adauga faina cernuta ,amestecata cu praful de copt. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (dimensiunea tavii de 35/25 cm).
Peste compozitie se pun jumatatile de prune.
Deasupra se presara crusta care se prepara astfel:
untul(rece) se amesteca cu zaharul, faina, praful de copt si zaharul vanilat. Cu varful degetelor se amesteca pana se obtin firimituri. Prajitura se coace la 180 de grade timp de 30-35 de minute.
Cand s-a racit, prajitura cu prune si blat crocant se taie in patrate si optional se pudreaza cu zahar farin.
Banala mămăligă este un aliment foarte gustos şi sănătos, nutriţioniştii numind mălaiul "prietenul intestinului...
Mămăligă (reţeta de bază)Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura