Prajitura cu prune si migdale

Aluatul se lasa la dezghetat si se pudreaza cu zahar. Se pune in tava unsa cu margarina. Prunele se taie felii si se pun peste aluat. Se lasa 15 min,

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Un pachet aluat frantuzesc congelat
  • 1.5 kg prune
  • 150 g unt
  • 150 g faina
  • 100 g migdale macinate
  • 150 g zahar
  • scortisoara
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Aluatul se lasa la dezghetat si se pudreaza cu zahar. Se pune in tava unsa cu margarina. Prunele se taie felii si se pun peste aluat. Se lasa 15 min, timp in care se prepara un amestec din unt rece, faina, migdalele tocate mare, zahar, scortisoara si zahar vanilat. Se presara acest amestec peste prune si se coace 50 min.
Rece se taie felii.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide