Prajitura cu prune si nuci

Prajitura cu prune si nuci este ideala pentru sezonul de toamna. Pentru inceput se aleg prunele, se spala si se taie in jumatate. Amestecati bine fai

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 2 oua
  • 1 varf de cutit de sare
  • Pentru umplutura:
  • 800 gr prune
  • 4 linguri zahar
  • 200 gr miez de nuca
  • Pentru crema:
  • 6 linguri zahar
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • zahar praf pentru ornat

Mod de preparare

Prajitura cu prune si nuci este ideala pentru sezonul de toamna. Pentru inceput se aleg prunele, se spala si se taie in jumatate. Amestecati bine faina cu untul, zaharul si ouale, pana cand obtineti un aluat potrivit de tare. Intindeti din el o foaie in tava mare de aragaz, unsa si tapetata. Puneti tava la cuptor pentru 15-20 de minute, cat sa se coaca foaia pe jumatate. Scoateti tava din cuptor si deasupra foii asezati prunele taiate in jumatati, cu partea bombata in jos. In locul samburilor puneti cate putin zahar si cate putin miez de nuca. Puneti din nou tava la cuptor, pana cand se topeste zaharul. Intre timp, frecati galbenusurile cu zaharul, adaugati faina si la urma albusurile batute spuma. Omogenizati prin rasturnare si turnati compozitia obtinuta peste prune. Coaceti prajitura la foc potrivit.


Taiati-o calda si presarata cu zahar praf.

Alte prajituri:

Prajitura Carpati Pandispan cu mere Prajitura cu visine

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura pufoasa cu visine si cirese

Declar inchis sezonul visinelor si cireselor proaspete pe anul acesta, dar las deschis sezonul toamna-iarna pentru cele...

Desert prajitura pufoasa cu visine si cirese
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca