Prajitura cu ricotta si caise

• spalati caisele, scoateti samburii si taiati-le felii• amestecati intr-un castron faina, zaharul, praful de copt, zaharul vanilat, scortisoara

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • branza ricotta sau de vaci 350 g
  • faina 400 g
  • praf de copt 1 lingurita
  • 1 praf de sare
  • zahar brun 100 g
  • zahar vanilat 1 plic
  • scortisoara 1 lingurita
  • coaja de lamaie 1 lingurita
  • 1 ou
  • ulei
  • lapte 50 ml
  • Umplutura:
  • caise 1 kg
  • Firimituri:
  • unt moale 100 g
  • faina 150 g
  • zahar brun 80 g

Mod de preparare

• spalati caisele, scoateti samburii si taiati-le felii
• amestecati intr-un castron faina, zaharul, praful de copt, zaharul vanilat, scortisoara si un praf de sare
• amestecati in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum ricotta cu oul, laptele si uleiul, la viteza mica
• adaugati compozitia cu faina in vasul de la robot si framantati pana obtineti un aluat ferm si nelipicios
• folositi si spatula pentru curatarea marginii vasului
• intindeti aluatul cu facaletul de dimensiunea tavii de aragaz si puneti-l pe o hartie de copt in tava
• asezati deasupra caisele, punand feliile una langa alta, precum tiglele
• amestecati untul cu zaharul si faina si framantati usor cu mana pana obtineti firimituri de aluat
• puneti firimiturile peste caise si coaceti prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20-30 de minute, pana se rumeneste usor deasupra
• scoateti tava din cuptor si lasati prajitura sa se raceasca, apoi portionati.

Savurati!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert batoane de ciocolata, cu nuca de cocos

Îmi plac nuca de cocos și ciocolata, iar o combinare a lor mi se pare cât se poate de reușită. Cum, totuși,...

Desert batoane de ciocolata, cu nuca de cocos
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca