Prajitura cu smantana

Se bate smintina cu telul, se adauga uleiul trsptat, apoi S2 adauga cite o lingura de zahar, continuind operatia. Se amesteca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 linguri de ulei
  • 10 linguri de smantana
  • 10 linguri de zahar
  • 1 jumatate lamaie
  • sare
  • 500 gr faina
  • 1 jumatate lingurita de amoniac
  • 200 gr gem de caise
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se bate smintina cu telul, se adauga uleiul trsptat, apoi S2 adauga cite o lingura de zahar, continuind operatia. Se amesteca sarea cu coaja de lamaie rasa si se stinge amoniacul cu zeama de lamaie. Se amesteca totul usor si se adauga faina, dupa care se framanta bine aluatul. Se imparte in doua parti si se intind doua foi, care se pun intr-o tava mare, cu gem de caise si putina coaja de lamaie, intre ele. Se lasa la copt la foc mare, dupa care se racesc si se taie diferite forme geometrice.
Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers

Prajitura televizor

Turta dulce

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...