Prajitura cu smantana

Se bate smintina cu telul, se adauga uleiul trsptat, apoi S2 adauga cite o lingura de zahar, continuind operatia. Se amesteca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 linguri de ulei
  • 10 linguri de smantana
  • 10 linguri de zahar
  • 1 jumatate lamaie
  • sare
  • 500 gr faina
  • 1 jumatate lingurita de amoniac
  • 200 gr gem de caise
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se bate smintina cu telul, se adauga uleiul trsptat, apoi S2 adauga cite o lingura de zahar, continuind operatia. Se amesteca sarea cu coaja de lamaie rasa si se stinge amoniacul cu zeama de lamaie. Se amesteca totul usor si se adauga faina, dupa care se framanta bine aluatul. Se imparte in doua parti si se intind doua foi, care se pun intr-o tava mare, cu gem de caise si putina coaja de lamaie, intre ele. Se lasa la copt la foc mare, dupa care se racesc si se taie diferite forme geometrice.
Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers

Prajitura televizor

Turta dulce

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Biban fript cu legume

N-am sa va spun nici ca am mai multa energie, nici ca daram muntii, cum zice Bahmuteanca in reclama la tigaile Dry cooker, ci...

Biban fript cu legume
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca