Prajitura cu suc de portocale

Prajitura cu suc de portocale este usor de facut. Ai nevoie de oua, faina, zahar, lapte, margarina si suc acidulat de portocale.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 100 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru crema:
  • 600 ml lpate
  • 3 galbenusuri
  • 6 linguri amidon
  • 200 gr zahar
  • 1 pachet margarina
  • jumatate fiola esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 10 linguri zahar
  • 700 ml suc acidulat de portocale
  • 2 plicuri budinca

Mod de preparare

Prajitura cu suc de portocale se prepara asa: pentru blat, se bat spuma albusurile cu sare, iar zaharul se freaca cu galbenusurile separat. Se adauga faina cu praful de copt oeste galbensuri, apoi se incorporeaza albusurile batute spuma. Se pune blatul la copt si se insiropeaza, cand e gata cu suc de portocale. Pentru crema se amesteca toate ingredientele pe foc mic, pana se ingroasa. Se lasa la racit, apoi se adauga margarina frecata spuma. Pentru glazura se amesteca 5 linguri suc cu zaharul si praful de budinca. Se pune apoi restul de suc la fiert, iar dupa ce a fiert se amesteca cu restul de compozitie, pe foc mic, timp de un minut, amestecand continuu. Cand s-a racit de tot, se pune glazura peste crema adaugata peste blatul racit.


Se serveste dupa ce a stat la rece.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura cu visine

Cornulete cu rahat

Tort diplomat

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele din ovaz si quinoa

retete de post creative Bune, bune de tot, daca nu le-as fi facut eu, nu mi-as fi dat seama ca nu sunt cu carne ! Gustul...

Chiftele din ovaz si quinoa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca