Prajitura cu vanilie si jeleu

Pentru prajitura cu vanilie si jeleu va trebuie unt, vanilie, zahar, praf de copt. Este un desert delicios.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 250 g zahar
  • 1 plic de vanilie
  • 4 oua
  • 250 g faina
  • ½ de plic de praf de copt
  • 8 linguri de suc de lamaie
  • 1 plic de praf de budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 400 ml frisca
  • 30 de biscuiti
  • 200 g zahar pudra
  • 30 de jeleuri ursuleti

Mod de preparare

Pentru prajitura cu vanilie si jeleu, frecati spuma untul cu 200 g zahar si vanilie, adaugati ouale unul cate unul, apoi treptat faina si praful de copt. Amestecati cu 6 linguri de suc de lamaie, astfel incat sa obtineti o coca mai groasa. Turnati coca intr-o tava (38x28cm) unsa cu margarina, coaceti timp de 30 de minute, la temperatura de 200 grade, apoi preparati budinca dupa indicatiile de pe pachet, adaugand 40 g zahar.
Turnati budinca fierbinte peste blat si lasati-o sa se raceasca. Bateti frisca si o adaugati peste budinca, apoi asezati deasupra biscuitii. Frecati zaharul pudra cu restul de suc de lamaie si turnati peste biscuiti. Asezati deasupra ursuletii din jeleu si puneti la rece timp de 5 ore.


Prajitura cu vanilie si jeleu se serveste rece.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...