Prajitura cu visine

Blatul Se bat albusurile cu vanilia. Se freaca galbenusurile cu zaharul si coaja de portocala,pina devin aproape albe. Se amesteca faina,cu amidon

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 3 linguri faina(55 g)
  • 3 linguri amidon(55 g)
  • 5-6 linguri zahar
  • 1 vanilie
  • 1 lingura cacao(10 g)
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja de portocala-rasa
  • 1 budinca vanilie
  • 200 ml frisca
  • visine-din compot

Mod de preparare

Blatul

Se bat albusurile cu vanilia.

Se freaca galbenusurile cu zaharul si coaja de portocala,pina devin aproape albe.

Se amesteca faina,cu amidonul ,cacaoa si praful de copt.

Amestecam galbenusele frecate la albusurile batute mestecind usor.Amestecul de faina+amidon+cacao si praf de copt se incorporeaza usor,invirtind intr-una(cu mixer-treapta cea mai mica).

Se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina o tava cu perete detasabil (26-28 cm).Se toarna amestecul si se da la cuptorul incalzit n prealabil la 170 °C ca. 25-30 minute.

Se scoare din tava si se lasa la racit pe un gratar.

Crema

Se face o budinca de vanilie(vezi mod de preparare pe plic).Pentru o consistenta stabila a cremei,puneti in budinca mai putin lapte(-100 ml)

Se lasa budinca la racit.

Se bate frisca.Se pun visinele in budinca rece,se amesteca bine,se aduga si frisca ,amestecind usor.

Dupa ce s-a racit blatul,se taie in doua(foi),se umple cu crema de budinca ,se acopera cu cealalta jumatate de blat si se decoreaza prajitura dupa plac.Se poate glazura,pudra gu zahar pudra.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mancarica de pui sub capac de paine

Sursa: http://www.lauraadamache.ro/2011/04/mancare-de-pui-sub-capac-de-paine.html#_

Mancarica de pui sub capac de paine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca