Prajitura cu zmeura si biscuiti

Dulciuri cu fructe

Portii
12
Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 200 g biscuiti macinati marunt,
  • 75 g unt topit,
  • 2 linguri miere de albine
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 4 linguri de dulceata de zmeura
  • 10 g gelatina (un plic)
  • 100 ml suc de zmeura
  • Blat 2 :
  • 100 g biscuiti maruntiti mai mare
  • 10 g tort gelle (un plic)
  • 300 ml sirop de Zmeura
  • o mana de zmeura

Mod de preparare

Se framanta biscutii macinat fin cu untul moale si cu mierea apoi se pune intr-o forma rotunda de tort (25 cm)cu inel detasabil,se taseaza bine cu o lingura si se da la rece. Se mixeaza frisca pana se intareste apoi se adauga in fir subtire gelatina topita la bain marin, dar intati hidratata in apa rece.

Se torna acest amestec in forma, peste biscuiti apoi se adauga siropul si dulceata care se amesteca usor cu o lingurita in frisca.

Deasupra se presara biscuitii rupti in bucati mai mari apoi se orneaza cu zmeura deasupra siapoi se toarna tort gelleul preparat cu siropul de zmeura, conform instructiunilor. Se lasa la rece cel putin 3 ore inainte de a o taia. Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

"Spanakopita"

Prietena mea Flori din Italia a postat pe blogul ei aceasta reteta atat de apetisanta incat nu am rezistat pana nu am...

"Spanakopita"
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii