Prajitura de casa cu foi si dulceata

Prajitura de casa cu foi si dulceata este o prajitura fina cu gem si foi fragede. O prajitura deosebita pe care o veti repeta cu siguranta.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri miere de albine
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 150 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • zeama de la 1/2 lamaie
  •  
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • zeama de la o lamaie
  • 1 borcan dulceata de prune
  • zahar pudra

Mod de preparare

Foi-intr-un bol amestecam oul cu zaharul, adaugam mierea si untul, adaugam bicarbonatul dizolat in zeama de lamaie si restul de ingrediente, framantam pana rezulta un aluat elastic. Acoperim intr-o folie alimentara si dam la rece 30 minute.
Impartim coca in 4 bucati care le vom intinde intr-o foaie subtire si le vom coace cca 10 min (cat sa se rumeasca putin la colturi) pe dosul tavii unsa cu ulei si tapetata cu faina. Lasam sa se raceasca foarte bine.

Intre timp pregatim crema:

Amestecam laptele cu zaharul si punem pe foc,cand incepe sa fiarba adaugam faina amestecata cu putin lapte,amestecam continuu pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci.
Luam cratita de pe foc adaugam untul si zeama de lamaie, omogenizam si lasam sa se raceasca.

Asamblare:

- intr-o tava asezam prima foaie, adaugam 1/2 crrema de vanile, adaugam a 2 foaie, ungem cu dulceata de prune, a 3 foaie, restul de crema si ultima foaie,
Dam tava la rece cateva ore dupa care o pudram cu zahar si o taiem.

Datorită cronometrului pentru presetare de până la 24 de ore, eşti liberă să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine.
Cu ajutorul funcţiei de menţinere a mâncării calde până la 24 de ore, eşti gata oricând să spui "Poftiţi la masă!"


Prajitura de casa cu foi si dulceata este potrivita pentru sarbatori, se pastreaza foarte bine.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa