Prajitura de casa cu foi si dulceata

Prajitura de casa cu foi si dulceata este o prajitura fina cu gem si foi fragede. O prajitura deosebita pe care o veti repeta cu siguranta.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri miere de albine
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 150 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • zeama de la 1/2 lamaie
  •  
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • zeama de la o lamaie
  • 1 borcan dulceata de prune
  • zahar pudra

Mod de preparare

Foi-intr-un bol amestecam oul cu zaharul, adaugam mierea si untul, adaugam bicarbonatul dizolat in zeama de lamaie si restul de ingrediente, framantam pana rezulta un aluat elastic. Acoperim intr-o folie alimentara si dam la rece 30 minute.
Impartim coca in 4 bucati care le vom intinde intr-o foaie subtire si le vom coace cca 10 min (cat sa se rumeasca putin la colturi) pe dosul tavii unsa cu ulei si tapetata cu faina. Lasam sa se raceasca foarte bine.

Intre timp pregatim crema:

Amestecam laptele cu zaharul si punem pe foc,cand incepe sa fiarba adaugam faina amestecata cu putin lapte,amestecam continuu pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci.
Luam cratita de pe foc adaugam untul si zeama de lamaie, omogenizam si lasam sa se raceasca.

Asamblare:

- intr-o tava asezam prima foaie, adaugam 1/2 crrema de vanile, adaugam a 2 foaie, ungem cu dulceata de prune, a 3 foaie, restul de crema si ultima foaie,
Dam tava la rece cateva ore dupa care o pudram cu zahar si o taiem.

Datorită cronometrului pentru presetare de până la 24 de ore, eşti liberă să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine.
Cu ajutorul funcţiei de menţinere a mâncării calde până la 24 de ore, eşti gata oricând să spui "Poftiţi la masă!"


Prajitura de casa cu foi si dulceata este potrivita pentru sarbatori, se pastreaza foarte bine.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pizza chili

Dati click pe imagine daca vreti sa vedeti preparatul intreg pt. ca pozele sunt editate pe portrait. Ca sa va treaca...

Pizza chili
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca