Prajitura de catifea rosie

Red velvet cake sau prajitura de catifea rosie este o reteta de prajitura spectaculoasa. Este o prajitura cu cocos si ciocolata perfecta pentru orice sarbatoare sau ocazie festiva.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 250 g faina pentru prajituri
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri cacao
  • 115 g unt
  • 300 g zahar
  • 2 oua mari
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 240 ml lapte batut
  • 2 linguri colorant alimentar rosu
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Pentru crema:
  • 250 g crema de branza Philadelphia
  • 250 g mascarpone
  • 1 plic zahar vanilat
  • 115 g zahar pudra
  • 360 ml frisca lichida
  • Pentru ornat:
  • nuca de cocos rasa

Mod de preparare

Am incins cuptorul la 175 C, faina, cacaoa si sarea le-am amestecat intr-un bol si am pus bolul deoparte. Intr-un alt bol am mixat bine de tot zaharul cu untul pana am obtinut o crema pufoasa, apoi am adaugat ouale pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare.

Am adaugat apoi o parte din amestecul de faina, cacao si sare si am mixat din nou, am amestecat laptele batut cu colorantul alimentar, am alternat amestecul de lapte batut si cel de faina cu cacao pana s-au incorporat toate perfect.
La sfarsit de tot am stins bicarbonatul de sodiu cu otetul si l-am adaugat peste compozitie.
Compozitia obtinut-o am turnat-o intr-o tava patrata tapetata cu unt si faina (a mea a avut 26x26). Blatul se coace in 30 de minute. Dupa ce s-a copt, l-am lasat sa se raceasca complet si apoi l-am dat la congelator ca sa se taie mai usor.


Pentru crema:
intr-un bol am amestecat crema de branza si mascarpone impreuna cu zaharul vanilat si zaharul pudra, frisca lichida am mixat-o bine de tot pana s-a intarit si am adaugat-o amestecului de branza.
Peste prima foaie de blat am pus o jumatate din crema de branza formata, a urmat a doua foaie de blat si apoi cealalta jumatate de crema de branza.
Am intins bine crema peste blat si am presarat blatul cu nuca de cocos razuita. Am dat prajiturica la rece pentru 2 ore.


Prajitura de catifea rosie se serveste rece, felii.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata orientala cu penne

Nu m-am gandit niciodata ca pastele pot fi atat de bune chiar si in salate. Merita sa faceti o incercare! Pentru aceasta...

Salata orientala cu penne
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca